Slovenien.nu

 

Slovenien

Yta : 20,256 km2
Högsta punkt : Berget Triglav 2864 m
Befolkning : ca 2 miljoner
Huvudstad : Ljubljana
Språk : slovenska
Religion : romersk-katolsk (82%)
Klimat : alp, kontinentalt, medelhavs
Tidszon : centraleuropeisk tid GMT +1
Politiskt system : flerparti, parlamentarisk demokrati
Valuta : euroKontakt

Email: otilijapopotnik@gmail.com

Kontakt: Lia Popotnik

Tel  0704-010803

Izola, solens halvö, är familjernas badort.Strandpromenaden är fantastisk och sträcker sig från Belvedere till Izolas fyr. Längs promenaden finns restauranger, pubar, och en liten prylmarknad. Man går förbi marinan med sina dyra yachter och de gamla kvarteren i centrum.

Simonov Zaliv är barnens lilla vik. Med vattenrutchkanor, hoppmattor, jättesandlådor och grunt vatten är det perfekt. Mini Izola är öppet från mitten på juli och där kan barnen rita, leka och spela spel. På kvällarna brukar barnen få uppträda om de vill. Vattnet är varmt men sandbottnen virvlas upp och vattnet kan upplevas smutsigt. Viken samlar ofta på sig sjögräs.En betongbrygga leder ut mot uthyrning av vattenscooter och annat. Härifrån går nästan dagligen en sjötur till Portoroz-Piran eller till Koper. Lördagar och söndagar är det knökat med folk.

Belvedere har camping, bassänger, hotell och fantastisk utsikt. En liten strandremsa finns och här är det lite lugnare. Vidare kan man nå Bele Skale till fots. Mellan jätteklippväggar och havet kan man få en egen liten strandremsa. Nås lättast med båt eller till fots från Belvedere. Här finns även nudistbadmöjligheter. Hit åker Italienare och Slovener med båtar, på helgerna. På vardagarna är det mer folktomt. Rent vatten och lite äventyrligt.


 
 

I Izola finns det ett område som heter Jagodje. Det ligger uppe på kullen och man har en fantastisk utsikt över Izola, Adriatiska havet och Italien.


Möjlighet att bo i Izola för båda en och två familjer och få slovenska tips på svenska:VILLA LIA


3 rumslägenheten

Lägenheten har två sovrum, ett vardagsrum, ett kök och badrum. I vardagsrummet finns bäddsoffa med möjlighet för två sovande. Alltså totalt sex bäddplatser. Lägenheten ligger i markplan och har en liten uteplats där man t.ex. kan äta. Tryck på bilder för förstoring.


                               


Lågsäsong maj - juni, sept
Lägenhet
4pers totalt 85 euro totalt kronor per natt
5pers totalt 95 euro kronor per natt
6pers totalt 105 eurp kronor per natt

Högsäsong  juli - aug
4pers totalt 90 euro kronor per natt
5pers totalt 100 euro kronor per natt
6pers totalt 110 euro per natt

Städning tillkommer 45 euro

Boende minst en vecka. LÄGENHETSPRIS
(turistskatt tillkommer 10 kronor per person per natt)


Rum på tredje våningen

Rum 1, ett dubbelrum med fantastisk balkongutsikt över Adriatiska havet och Italien. Kylskåp och kaffekokare finns i anslutning till rummet. Toalett med dusch finns också i anslutning till rummet.


Rum 2, ett dubbelrum med två separata sängar. Balkong inåt trädgården. Palmer och söderläge. Kylskåp och kaffekokare finns i anslutning till rummet. Toalett med dusch finns också i anslutning till rummet.


Rum 3, ett trebäddarsrum, 2 +1. Balkong med havsutsikt. Uthyres vid undantagsfall. Kylskåp och kaffekokare finns i anslutning till rummet. Toalett med dusch finns också i anslutning till rummet.


Lågsäsong maj - juni, sept

2pers totalt 45 euro per rum per natt
3pers totalt (rum3) 55 euro per rum per natt

Högsäsong  juli - aug
2pers totalt 50 euro per rum per natt
3pers
totalt (rum3) 60 euro per rum per natt

Boende minst tre dagar
(turistskatt tillkommer 10 kronor per person per natt)


Email: otilijapopotnik@gmail.com

Kontakt: Lia Popotnik

Tel  0704-010803


Koper, Vinakoper
I i utkanten av Koper finns Vinakoper. Där tillverkas ett stort antal viner. Det röda Refoskvinet är dess stolthet och Slovenska istrien kallas för refoskområdet. Besöker du Vinakoper kan du få provsmaka olika viner till ett förmånligt pris. Där kan man även "tanka"
( bokstavligt talat tanka ur bensinpumpar) malvazija, merlot, refosk för en billig peng. Köp eller tag med en plastdunk, ller plastflaskor. Det finns även möjlighet till en enkel vinprovning med tilltugg för 40 kronor eller en titt på vinkällaren för 15 kronor. Tid mellan kl. 11 till 15. Missa inte detta!! Se deras hemsida

Vid köp av vin kolla

Suho= torrt vin
Polsuho= halvtorrt
Polsladko= halvsött
Sladko = sött

Bubbel kallas för
Penece vino

Vrhunsko vino = högsta kvalitet
Kvalitetno vino = kvalitetsvin
Namizno vino = bordsvin

Vill du få mer tips om slovenska viner, import, tips, så kolla mer på denna länk>>njconsulting


 

Izola.......solens halvö